Mainos

Sil­mä­la­si­suun­nit­te­li­ja Marion Frost viilasi Ro­va­nie­men ke­hyk­siin: ”Kai­kil­la tuot­teil­lam­me on sielu”

Kehysvalmistaja Frostin yrittäjät Paris ja Marion Frost vierailivat huhtikuussa Brilletissä. Vierailun aikana valmistuivat myös uniikit ”Rudolf” -kehykset, joita voi käydä ihailemassa liikkeessä.

-

Saksalaisen kehysvalmistaja Frostin yrittäjä  Paris Frost  on aina pitänyt kauniista ja miellyttävistä asioista. Niihin lukeutuvat niin hyvä ruoka ja juoma kuin silmää hivelevät esineetkin. 20 vuotta sitten esteettisesti miellyttävien esineiden tärkeysjärjestyksen kärkeen nousivat silmälasit.

– Olin pitkään haaveillut uusista silmälaseista. Niinpä kiersimme vaimoni kanssa kotiseutumme silmälasiliikkeitä. Halusin löytää erilaiset ja persoonalliset kehykset, Frost taustoittaa.

Sellaisia ei kuitenkaan löytynyt. Oli onni, että ei.

Frostin vaimo, kultaseppä  Marion Frost  halusi auttaa miestään ja teki tälle käänteentekevän ehdotuksen:

– Entä jos minä tekisin sinulle juuri sellaiset kehykset, jotka haluat?

Vaimon käsin valmistamat persoonalliset kehykset olivat alkusoitto kokonaiselle uudelle yritysidealle, joka on kantanut hedelmää näihin päiviin saakka.

– Siitä kaikki alkoi. Noin kahden vuoden ajan opiskelimme kaiken mahdollisen silmälaseista ja kehyksistä. Ensimmäinen kehysmallistomme tuli ulos vuonna 1994, Paris Frost kertoo.

Saksalaisen kehysvalmistaja Frostin yrittäjät Marion Frost (kuvassa) ja Paris Frost kävivät ensikertaa Rovaniemellä huhtikuussa. "Meille on tärkeää tavata niin asiakkaitamme kuin yhteistyökumppaneitammekin kasvotusten. Ja Lappi on myös kiehtova vierailukohde!" he perustelevat.
Saksalaisen kehysvalmistaja Frostin yrittäjät Marion Frost (kuvassa) ja Paris Frost kävivät ensikertaa Rovaniemellä huhtikuussa. "Meille on tärkeää tavata niin asiakkaitamme kuin yhteistyökumppaneitammekin kasvotusten. Ja Lappi on myös kiehtova vierailukohde!" he perustelevat.

Brillet ja Frost

Frostin silmälasit valmistetaan Etelä-Saksassa, Schwarzwaldin länsilaidalla sijaitsevassa Sasbachin kylässä. Sana poikkeuksellisen värikkäistä, persoonallisista ja trendikkäistä laseista on vuosien saatossa kiirinyt ympäri maailman ja lasit ovat löytäneet fanikuntansa jo 40 maasta. Yksi niistä on Suomi. Rovaniemellä yhteistyökumppanina on Brillet, jossa Frostin pariskunta vieraili huhtikuun alussa ensimmäistä kertaa.

– Tulimme tapaamaan Brilletin yrittäjiä ja lappilaisia asiakkaita näyttääksemme heille, kuinka luomuksemme syntyvät ja keitä me olemme, Paris Frost selittää.

Frostin vahvuus piilee korkealaatuisessa käsityössä, yksilöllisissä kehysratkaisuissa, laajassa värivalikoimassa ja rohkeudessa kokeilla uutta. Samat tekijät selittänevät myös sen, miksi ja miten saksalaisen valmistajan kehykset ovat päätyneet Suomessa muun muassa Brilletin valikoimiin.

– Muutama vuosi sitten etsin valmistajaa, joka tekee tuotteet ja vastaa koko tuotannostaan itse. Erään verkkosivuston kautta vastaan tuli Frost, jolla oli yksilöllisiä ja korkeatasoisia kehyksiä. Otin heihin yhteyttä ja lensin Saksaan tapaamaan yrittäjiä, Frost-kehysten maahantuoja  Kari Hukkila  kertoo.

Yhteistyö oli nopeasti sinetöity.

Rovaniemi kehyksissä

Frost on Brilletin tapaan perheyritys mikä näkyy myös heidän tavassaan toimia. Tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjät tapaavat mielellään yhteistyökumppaneitaan ja asiakkaitaan kasvotusten ja kuuntelevat asiakkaiden palautetta ja toiveita herkällä korvalla. Niin palvelu kuin tuotteetkin tähtäävät yksilöllisyyteen ja korkeaan laatuun.

– Meidän tuotteillamme on sielu. Aina kun kehyksiämme lähtee maailmalle, annamme samalla myös jotain itsestämme, Marion Frost pohtii.

Marion Frost valmisti Brilletin vierailun aikana uniikit Rudolf-kehykset asiakkaiden silmien edessä. Käsintehdyissä kehyksissä on vahva ainutlaatuisuuden ja aitouden tuntu.

– Näillä leveysasteilla on aika harvinaista, että kansainvälinen ja maailmalla tunnettu kehyssuunnittelija tulee kylään ja vieläpä valmistaa samalla silmälasikehyksen, Brilletin yrittäjä  Pasi Hiukka  kuittaa.

Hiukan mukaan Frost-mallisto sopii hienosti Brilletin HUIPPU-valikoimaan ja Frost-kehykset istuvat täydellisesti juuri lappilaisille kasvoille.