Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sierilä uhkaa Ro­va­nie­men tu­le­vai­suut­ta

Sierilän voimalaitoksen rakentaminen on virhe, johon Rovaniemellä ei ole varaa. Voimalaitos tuo Rovaniemelle työtä vain rakennusaikanaan, jonka jälkeen meille jäävät vain haitat. Sierilän tehontuotanto on niin pientä, ettei sillä ole merkitystä ilmastotyössä. Voimalan rakentamisesta mahdollisesti saatavat hyödyt ovat mitättömiä pitkän aikavälin haittojen rinnalla. Pärjätäkseen tulevaisuudessa Rovaniemi tarvitsee jotain aivan muuta.

Kotimaan matkailun suosio on selvästi kasvava ilmiö. Esimerkiksi Kuusamon matkakohteissa yöpymisten määrän kerrotaan kasvaneen lähes 40 prosenttia viime kesänä.

Toteutuessaan voimalaitos tuhoaa Kemijoen viimeisenkin luonnontilaisen alueen. Samalla hävitetään valtava määrä matkailupotentiaalia. Rovaniemellä matkailun merkitys on talouden kannalta valtava. Siksi kaupungin kannattaa aktiivisesti edistää sekä Kemijoen koskiluonnon suojelua että alueen markkinointia ja kehittämistä matkailijoiden vakuuttamiseksi. Matkailijat valitsevat mieluummin kosket kuin patoaltaan.

Myös muuttoa miettivät seuraavat paikkakuntia vertaillessaan näitä asioita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.