Tie poikki: Lii­ken­ne pääsee kul­ke­maan yhdeltä kais­tal­ta So­dan­ky­län Tor­vi­ses­sa ne­los­tiel­lä rekan nos­to­töi­den vuoksi

pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Sa­vu­kos­ki korjaa kir­jas­to-lii­kun­ta­sa­lia noin mil­joo­nal­la eurolla

Savukosken kunta peruskorjaa kirjasto-liikuntasaliaan sisäilmaongelmien takia kevyesti ensi tai sitä seuraavana vuonna. Lisäksi tiloihin rakennetaan kiinteä näyttämö. Kunnanvaltuusto teki remontista periaatepäätöksen maanantaina. Näyttämö puuttui kunnanhallituksen esityksestä, mutta valtuutetut halusivat lisätä sen suunnitelmiin yksimielisesti.

Työt maksavat noin miljoona euroa. Kunnassa on keskusteltu myös rakennuksen purkamisesta ja uuden rakentamisesta tai laajasta peruskorjauksesta, mutta nämä vaihtoehdot olisivat olleet paljon kalliimpia. Sari Kuosku (kesk.) esitti uuden rakentamista ja Eeva Orava (kok.) kannatti esitystä, mutta se hävisi äänestyksessä 4–8.

Kunnanvaltuusto hyväksi Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2021 - 23. Se sisältää säästötoimina muun muassa Pelkosenniemellä sijaitsevan, kuntien yhteisen vuodeosaston paikkamäärän vähentämisen 12:sta kahdeksaan ja osaston sulkemisen kesällä viideksi viikoksi. Pelkosenniemi on jo hyväksynyt suunnitelman omalta osaltaan.

Valtuusto palautti kunnan sijoitusstrategian takaisin kunnanhallituksen valmisteluun.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi