Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Sa­vu­kos­ki esittää Tu­ke­sil­le Sok­li-neu­vot­te­lu­ja pa­lis­kun­nan kanssa

Savukosken kunta esittää Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle (Tukes) Soklin kaivospiirin lupamääräysten tarkistamisessa erityisiä neuvotteluja Kemin-Sompion paliskunnan kanssa.

Kahdeksan vuotta sitten annettuja lupamääräyksiä tarkistetaan loppuvuoden aikana, sillä päätöstä päivityksestä ei ehditty tehdä vuonna 2020 kaivosoikeuksien siirtyessä Yara Suomi oy:ltä Suomen Malmijalostukselle.

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus haluaa varmistaa, että toiminnasta aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa porotaloudelle ja esittää, että kaikissa aiemmissa lupamääräyksissä on pysyttävä ja vakuuksien määrää nostettava.

Soklin vakuudet ovat tällä hetkellä 80 000 euroa, mutta summalla on katettava aitojen ja turvalaitteiden säännöllinen kunnossapito ja peruskorjaus, joten esityksenä on summan nosto 200 000 euroon.

Vs.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.