Pääkirjoitus: Läm­pe­ne­mi­nen etenee kiih­ty­väl­lä vauh­dil­la ja se näkyy jo nyt Lapin tal­vis­sa

Yritykset: Tornion Park Hotel vaihtaa omis­ta­jaa

Rikosepäily: Kahden osa­kas­kun­nan rahat ka­to­si­vat Pel­ko­sen­nie­mel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Sa­vu­kos­ken yli­jää­mäi­nen ti­lin­pää­tös val­mis­tui yli puoli vuotta mää­rä­ajan jälkeen – ­ta­lous­hal­lin­toa vah­vis­te­taan palk­kaa­mal­la toi­nen­kin kir­jan­pi­tä­jä

Savukosken kunnanhallitus allekirjoitti 670 000 euron ylijäämäisen tuloksen maanantaina. Ylijäämää on kertynyt yhteensä 2,59 miljoonaa euroa, ja lainaa on 1 125 euroa asukasta kohden.

Tilinpäätöksen olisi pitänyt valmistua jo maaliskuun lopussa ja valtuustokäsittely olisi pitänyt olla kesäkuun loppuun mennessä.

Talousluvut ovat myöhästyneet siitä syystä, että kunnan taloussihteeri irtisanoutui keväällä ja uuden kirjanpitäjän rekrytointi vei aikaa. Hallitus päättikin maanantaina ryhtyä rekrytoimaan toista kirjanpitäjää taloushallinnon vahvistamiseksi.

Savukoskella valtuusto päässee keskustelemaan tilinpäätöksestä lokakuun lopulla, sillä kunnanhallituksen ja kunnanjohtajan allekirjoitusten jälkeen taseen, tulos- ja rahoituslaskelman ja toimintakertomuksen saavat eteensä tilintarkastajat.

Osallistavaan budjetointiin varattiin 10 000 euroa, joka käytetään kertaluonteiseen hankkeeseen kuntastrategian mukaisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.