Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Sa­vu­kos­ken pai­kal­lis­vä­ki haluaa vai­kut­taa kunnan alueel­la ta­pah­tu­vaan met­säs­tyk­seen – "Kauhea määrä met­säs­tä­jiä ja koiria saapuu tänne syys­kuus­sa"

Savukoskella perätään paikallisten oikeuksia vaikuttaa oman kunnan alueella tapahtuvaan metsästykseen. Kunnanhallitus sorvasi pitkään maanantaina hyväksyttyä esitystä maa- ja metsätalousministeriölle ja Suomen riistakeskukselle, sillä tavoitteena on myös herätellä viranomaisia valvontaan.

– Tämä on kaoottinen ja hallitsematon tilanne. Kauhea määrä metsästäjiä ja koiria saapuu tänne syyskuussa, jolloin kaikki sorkkaeläimet ovat lainsuojattomia, hirven- ja poronvasat keskenkasvuisia, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Savukoski (kesk.).

Hänen mukaansa syyskuun alussa alkavan aikaistetun hirvenpyynnin vuoksi rykimätokat eivät pysy kasassa, sillä metsästyskoirat saattavat lähteä porojen perään ja laukottaa eläimiä tuntitolkulla.

Paikallisia kuultava lupien määristä

Valtuuston puheenjohtaja Kari Kilpimaan (kok.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.