ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Sa­vu­kos­ken pai­kal­lis­vä­ki haluaa vai­kut­taa kunnan alueel­la ta­pah­tu­vaan met­säs­tyk­seen – "Kauhea määrä met­säs­tä­jiä ja koiria saapuu tänne syys­kuus­sa"

Savukoskella perätään paikallisten oikeuksia vaikuttaa oman kunnan alueella tapahtuvaan metsästykseen. Kunnanhallitus sorvasi pitkään maanantaina hyväksyttyä esitystä maa- ja metsätalousministeriölle ja Suomen riistakeskukselle, sillä tavoitteena on myös herätellä viranomaisia valvontaan.

– Tämä on kaoottinen ja hallitsematon tilanne. Kauhea määrä metsästäjiä ja koiria saapuu tänne syyskuussa, jolloin kaikki sorkkaeläimet ovat lainsuojattomia, hirven- ja poronvasat keskenkasvuisia, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Savukoski (kesk.).

Hänen mukaansa syyskuun alussa alkavan aikaistetun hirvenpyynnin vuoksi rykimätokat eivät pysy kasassa, sillä metsästyskoirat saattavat lähteä porojen perään ja laukottaa eläimiä tuntitolkulla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.