Lapin sää: En­sim­mäi­nen 20 asteen ylitys mi­tat­tiin Yli­tor­niol­la – ke­säis­tä lämpöä jatkuu Lapissa he­la­tors­tai­hin saakka

Remontointi: Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

Tilaajille

Sallan Na­rus­kal­la tehdään pitkää päivää, että suo­ma­lai­set saavat kalaa jou­lu­pöy­tään

Sallan Naruskajoki on jäässä ja Karhutunturin Lohi oy:n kirjolohet siirretty kasvatusuomasta sisähallin puolelle, sillä suomalainen haluaa joulupöytäänsä tuoretta kalaa. Itsenäisyyspäivästä alkuvuoteen kestävän suurimman sesongin aikana yrityksessä nostetaan kirjolohta jalostettavaksi noin tuhat kiloa viikossa.

– Ympäri vuoden me teemme lohesta esimerkiksi kylmäsavua, kuutioita, medaljonkeja, graavia ja filettä. Loppuvuoden juhlapyhät ovat kuitenkin kiireisintä aikaa, kertoo perheyrityksen toimitusjohtaja Pekka Moilanen.