Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Sallan Na­rus­kal­la tehdään pitkää päivää, että suo­ma­lai­set saavat kalaa jou­lu­pöy­tään

Sallan Naruskajoki on jäässä ja Karhutunturin Lohi oy:n kirjolohet siirretty kasvatusuomasta sisähallin puolelle, sillä suomalainen haluaa joulupöytäänsä tuoretta kalaa. Itsenäisyyspäivästä alkuvuoteen kestävän suurimman sesongin aikana yrityksessä nostetaan kirjolohta jalostettavaksi noin tuhat kiloa viikossa.

– Ympäri vuoden me teemme lohesta esimerkiksi kylmäsavua, kuutioita, medaljonkeja, graavia ja filettä. Loppuvuoden juhlapyhät ovat kuitenkin kiireisintä aikaa, kertoo perheyrityksen toimitusjohtaja Pekka Moilanen.

Kirjolohinaaraat saadaan kasvatettavaksi noin 300 gramman painoisina ja teuraaksi päätyessään niiden paino on noussut noin 1,5 kiloon.

– Marraskuu on usein hiljaisempi ja silloin teemme huoltotöitä, koska välillä koneet vaativat korjauksia.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi