Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sa­la­myh­käi­syys Ro­va­nie­men si­joi­tus­ten sel­vi­tyk­ses­sä jatkuu

Rovaniemen sijoituksien selvitys on tullut uuteen vaiheeseen. Kaupunginhallitus (kh) päätti 8.2. aloittaa poliisitutkinnan taustojen selvittämiseksi. Se päätti pidättää virasta alueellisten palvelujen johtajan, joka on virkavastuulla hoitanut Rovaniemen, Kylien kehittämissäätiön ja Ounastähti kuntayhtymän sijoituksien valmistelua ja esittelyä. Kh vastaa viime kädessä näistä kaikista valtuustolle ja rovaniemeläisille.

Lapin Kansa uutisoi marraskuussa monipuolisesti kaupungin sijoituksista ja mahdollisista epäselvyyksistä. Kh:n puheenjohtaja antoi kh:n puolesta lausunnon, etteivät kh:n jäsenet ole ymmärtäneet sijoituksista. Sanouduin kh-ryhmän puheenjohtajana irti lausunnosta (LK 13.11.). Olen kysynyt 2017 alkaen useaan kertaan vuosittain analyysiä sijoituksien tuotoista ja riskeistä. Valitettavasti niitä ei ole saatu.

Nyt analyysia on saatu ulkopuolisten selvittäjän kautta ja tutkinnan kautta lisää. Asioiden käsittely salaisina on osittain perusteltua, muun muassa henkilökohtaisiin ja liikesalaisuuksiin liittyvissä asioissa. Päätöskäsittelyiden yhteydessä asiat tulevat julkisiksi aina siltä osin kuin mahdollista, esimerkkinä 8.2.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.