Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Pääkirjoitus
Tilaajille

Sai­raus­lo­mien mil­jar­di­las­kua on mah­dol­lis­ta pie­nen­tää pie­nil­lä teoilla

Sairauspoissaolot maksavat maltaita yrityksille. Terveystalon ”Tekemättömän työn vuosikatsauksessa” summaksi on laskettu 3,6 miljardia euroa vuodessa. Kun siihen lisätään julkisen puolen työntekijät, sairauspoissaolojen vuotuiset kustannukset työnantajille nousevat yli viiteen miljardiin euroon, mikä sekin voi olla hieman alakanttiin (LK 29.10.).

Terveystalon tutkimukseen osallistui 45 yritystä, joissa sairauspoissaolojen kustannukset olivat keskimäärin 2 558 euroa henkilötyövuotta kohden. Summa on pienentynyt 400 eurolla kymmenessä vuodessa, mitä ei voi yleistää kaikkiin yrityksiin. Eläkevakuutusyhtiö Kevan arvion mukaan keskimääräisissä yrityksissä sairauspoissaolokustannukset ovat todennäköisesti Terveystalon mittaukseen osallistuneita, yhteensä 45 yritystä suuremmat.

Keva on selvittänyt sairauspoissaolokustannuksia julkisella puolella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.