kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Sai­raan­hoi­to­pii­ril­tä tiukat ohjeet Lappiin jou­lu­lo­mal­le tu­le­vil­le: "Kun nou­da­tat näitä kaksi viikkoa ennen matkaa, vä­hen­nät riskiä sai­ras­tua tai tar­tut­taa"

Kiihtymis- ja leviämisalueilta Lappiin matkustavien suositellaan välttämään mahdollisia koronalle altistumispaikkoja kahden viikon ajan ennen matkustamista.

Lapin sairaanhoitopiiri on antanut alueelleen matkustaville ohjeita, jotta koronaviruksen leviämistä vältetään. Arkistokuva.
Lapin sairaanhoitopiiri on antanut alueelleen matkustaville ohjeita, jotta koronaviruksen leviämistä vältetään. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Aho

Koronatilanne on huonontunut Suomessa nopeasti ja ilmaantuvuus on kasvanut lähes kaikilla alueilla. Voiko Lappiin tulla viettämään joulua lähipiirin kanssa tai voiko joululomaa viettää pohjoisen hiihtokeskuksissa?

Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkärit ovat antaneet ohjeistuksia Lappiin kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilta matkustaville.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.