PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Tilaajille

Säh­kö­au­to­jen han­kin­ta­tu­ki laa­je­ne­mas­sa pa­ket­ti­au­toi­hin – lii­ken­ne­mi­nis­te­ri Harakka ben­sa­ve­ros­ta: "Sitä ei ko­ro­te­ta, piste"

Hallituksen on määrä lähiaikoina tehdä periaatepäätös fossiilittoman liikenteen tiekartasta. Osana sitä on käynnistymässä sähköautojen hankintatuen laajennuksen valmistelu. Liikenneministeri Timo Harakka sanoo, että bensaveron korotukset on tämän hallituksen osalta tehty.

Liikenneministeri Timo Harakka vakuuttaa, että bensaveroa ei tällä hallituskaudella enää nosteta.
Liikenneministeri Timo Harakka vakuuttaa, että bensaveroa ei tällä hallituskaudella enää nosteta.
Kuva: Arttu Laitala

Sähköautojen hankintatuki on laajenemassa henkilöautoista paketti- ja kuorma-autoihin. Liikenneministeri- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoo, että tuen laajentamisen valmistelu käynnistyy osana fossiilittoman liikenteen tiekarttaa, josta hallituksen on määrä tehdä periaatepäätös lähiaikoina. Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt 2030 mennessä ja tehdä siitä päästötöntä 2045 mennessä.

– Kaasukäyttöisten kuorma-autojen tuki on jo käytössä. Nyt tuen piiriin ovat tulossa myös sähkökäyttöiset kuorma-autot ja pakettiautot.