Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Saa­me­lais­mu­seo Siida val­mis­tau­tuu en­sim­mäi­seen tal­veen­sa ul­ko­mu­seo­na – var­si­nai­nen Sii­da-ra­ken­nus on sul­jet­tu huh­ti­kuu­hun saakka pe­rus­pa­ran­nuk­sen vuoksi

Rakennuksen perusparannustyö on loppusuoralla. Uuden näyttelyn avajaisia vietetään huhtikuussa

Saamelaismuseo Siidan yleisöltä suljetuissa kokoelmatiloissa kököttää miestä esittävä nukke. Kesät Tirron tuvassa ulkomuseon puolella viettävä hahmo on saanut ylleen lämpimämmät vaatteet ja jalkaansa nutukkaat, sillä nyt nuken kesätyö jatkuu talvella. Vastaavasti näyttelyn naishahmo saa harteilleen villahuivin.

Siidan ulkomuseo on ensimmäistä kertaa historiansa aikana avoinna talviaikaan. Tämä johtuu siitä, että varsinainen Siida-rakennus on suljettu huhtikuuhun saakka perusparannuksen vuoksi.

Saamelaismuseo Siidan yleisötyövastaava Pia Nikula sanoo, että talvikauden aukiolo on samalla kertaa valtava haaste ja jännittävä mahdollisuus.

– Kun vastaavaa ei ole koskaan tehty, kokeilemme ja opettelemme.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.