Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Saa­me­lais­kä­rä­jät kanteli maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­riön me­net­te­lys­tä Tenon lo­hen­ka­las­tus­kiel­lon val­mis­te­lus­sa – kä­rä­jien mukaan neu­vot­te­lu­vel­voi­tet­ta on lai­min­lyö­ty

Saamelaiskäräjät on kannellut valtioneuvoston oikeuskanslerille siitä, että maa- ja metsätalousministeriö on viime keväänä laiminlyönyt saamelaiskäräjälain 9 §:n velvollisuuden neuvotella saamelaiskäräjien kanssa silloin, kun se valmisteli lohenkalastuskieltoa Tenon vesistöön kesälle 2022.

Lain mukaan neuvotteluvelvoitteen täyttämiseksi asianomaisen viranomaisen on varattava saamelaiskäräjille tilaisuus tulla kuulluksi ja neuvotella asiasta. Tilaisuuden käyttämättä jättäminen ei estä viranomaista jatkamasta asian käsittelyä.

Saamelaiskäräjien mukaan maa- ja metsätalousministeriö ehdotti 1. huhtikuuta 2022 saamelaiskäräjille, että saamelaiskäräjälain 9 §:n mukainen neuvottelu lohenkalastuksen kieltämisestä käytäisiin 4. huhtikuuta 2022.

Esitys lohenkalastuksen kieltämisestä oli kuitenkin lähetetty lausuntokierrokselle jo 1. huhtikuuta. Näin ollen neuvottelu ei olisi ollut oikea-aikainen, koska saamelaiskäräjillä ei ollut enää mahdollisuutta vaikuttaa esityksen sisältöön.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi