hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Saa­me­lais­kä­rä­jät jakoi kuusi 500 euron sti­pen­diä opis­ke­li­joil­le

Saamelaiskäräjät on jakanut kuusi stipendiä korkeakouluopiskelijoille. Tänä vuonna 500 euron stipendin saivat Sáárá Seipiharju, Janne Hirvasvuopio, Tytti Kyrö, Suvi-Tuuli Veijola, Mira Rauhala ja Máren-Elle Länsman.

Stipendit on tarkoitettu saamen kielen ja/tai saamelaisen kulttuurin pääaine- ja sivuaineopiskelijoille ja saamenkieliseen työelämään valmistavassa korkea-asteen koulutuksessa oleville.

Seipiharju opiskelee Oulun yliopistossa pääaineenaan inarinsaame ja sivuaineinaan saamelainen kulttuuri ja pedagogiikka. Hirvasvuopio opiskelee Helsingin yliopistossa pääaineenaan valtio-oppi, sivuaineenaan pohjoissaame. Kyrö opiskelee Lapin yliopistossa pääaineenaan sosiaalityö ja on suorittanut inarinsaamen kielen ja kulttuurin koulutuksen Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa. Veijola opiskelee Oulun yliopistossa pääaineenaan saamelainen kulttuuri. Rauhala opiskelee Oulun yliopistossa tuotantotaloutta ja pohjoissaamen kieltä. Länsman opiskelee Oulun yliopistossa pääaineenaan saamelainen kulttuuri ja sivuaineinaan psykologia ja sosiologia.

Stipendihakemuksia Saamelaiskäräjät vastaanotti yhteensä 12.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.