Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Saa­me­lais­kä­rä­jä­lain kä­sit­te­lyyn tuli pieni tauko, kun Heikki Autto esitti asiaa useam­paan va­lio­kun­taan – edus­kun­ta ää­nes­tää eh­do­tuk­ses­ta luul­ta­vas­ti per­jan­tai­na

Käsittely jatkuu käytännössä ehkä jo tänään.

Saamelaiskäräjälakiesityksen lähetekeskustelu eduskunnassa alkoi tiistaina. Saliin saapuivat alkuun ministerit Annika Saarikko ja Anna-Maja Henriksson.
Saamelaiskäräjälakiesityksen lähetekeskustelu eduskunnassa alkoi tiistaina. Saliin saapuivat alkuun ministerit Annika Saarikko ja Anna-Maja Henriksson.
Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

Saamelaiskäräjälain eduskuntakäsittelyn ensimmäinen vaihe eli lähetekeskustelu saatiin päätökseen myöhään keskiviikkona. Seuraava vaihe on, että lakiesitys menee valiokuntavalmisteluun.

Puhemiesneuvoston pohjaesitys eduskunnalle oli, että saamelaiskäräjälaki menee mietinnölle eli varsinaiseen valmisteluun perustuslakivaliokuntaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.