lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Saa­me­lais- ja ro­ma­ni­tai­tei­li­jat koh­ta­si­vat ja pu­hui­vat kult­tuu­reis­taan Ina­ris­sa

Gula mu – Hunnela maan -kulttuurifoorumissa jaettiin ajatuksia yhteisöjen taide- ja kulttuurikenttien nykytilasta ja tulevaisuudesta. Vakavat asiat yhdistyivät sulavasti hurttiin huumoriin.

Gula mu – Hunnela maan on kaksikielinen sanaleikki, jonka ensimmäinen osa on pohjoissaamea ja jälkimmäinen romanikieltä. Suomeksi molemmat tarkoittavat kuule minua.

Kuulluksi tulemisen toive oli otsikkona myös Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa äskettäin järjestetylle kulttuurifoorumille, joka kokosi saamelais- ja romaniyhteisöjä edustavat taide- ja kulttuurikentän toimijat ensikertaa yhteen.

– Tänne tullessani en tiennyt romaneista juuri muuta kuin sen, mitä olen vuosien varrella kuullut. Se ei ole aina positiivista, kuten eivät puheet saamelaisistakaan. Tulevaisuudessa, kun kohtaan romaneja, ovat ajatukseni aivan toisenlaiset. Olen kiitollinen, kun sain tämän lahjaksi, sanoo saamelaiskirjailija Niilo Aikio.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.