Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ruuh­ka­vuo­det eivät lopu pik­ku­lap­si­ai­kaan

Marraskuun viimeisellä viikolla vietetään valtakunnallista omaishoitajien viikkoa. Se on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä.

Omaishoito koskettaa ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Omaishoitajat ovat eri-ikäisiä ihmisiä, jotka hoitavat tai tukevat esimerkiksi puolisoaan, lastaan, sisarustaan, vanhempaansa tai muuta läheistään.

Tänä vuonna teemaviikolla nostetaan esille erityisesti työikäisten, läheisestään huolehtivien ihmisten asemaa ja heidän jaksamistaan. Kun nykyisin hoivavastuuta siirretään yhä enemmän omaisten ja läheisten harteille, on huomioitava, että ruuhkavuodet eivät monellakaan lopu pikkulapsiaikaan. Jopa yli 700 000 suomalaista eli joka kolmas työssäkäyvä hoitaa läheistään ansiotyön ohessa.

Hoivatilanne voi olla osalla hyvinkin kuormittava. Hoitojärjestelyt, unen puute, käytännön asioiden hoitaminen kesken työpäivän, oman ajan vähyys ja huoli läheisestä voivat kuormittaa niin henkisesti kuin fyysisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.