ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ruo­ka­kaup­pa ta­kai­sin Kos­ken­ky­lään

Rovaniemen Koskenkylä tarvitsee ruokakaupan, mieluiten sellaisen, joka tarjoaa myös muita palveluita, kuten pubin tai pitserian. Koskenkylässä on ollut ruokakauppa, mutta se lakkautettiin. Asukkaat joutuvat ajamaan autolla keskustaan tai Saarenkylään asti, jos haluavat kauppaan.

Autojen aiheuttamien ilmansaasteiden määrä vähenisi, jos ei tarvitsisi ajaa kauas kaupoille. Oman ruokakaupan ansiosta kyläläisiltä säästyisi aikaa järkevämpään tekemiseen.

Koskenkyläntiellä on paljon hölkkääjiä ja pyöräilijöitä. Uskon, että liikkujien määrä kasvaisi, jos heillä olisi taukopaikka tiedossa ennen Oikaraista. Matkailijoitakin saattaisi liikkua alueella enemmän, jos kylällä olisi tarjolla edes joitakin palveluita. Olen varma, että asukkaat kävisivät mieluiten ruokakaupassa kotikylässään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.