Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Tilaajille

Runsas maidon juonti voi lisätä tyypin 1 dia­be­tek­sen riskiä, äi­din­mai­don­kor­vik­keel­la yhteys astmaan – "Maito on koos­tu­muk­sel­taan hyvin mo­ni­mut­kai­nen aine"

Väitöstutkijan mukaan yksittäiset tutkimustulokset eivät muuta ravitsemissuosituksia, vaan aiheesta tarvitaan lisätutkimuksia.

Maitolasi. Kuvituskuva.
Maitolasi. Kuvituskuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Helsingin yliopiston elintarviketieteiden maisteri Katariina Koivusaari havaitsi väitöstutkimuksessaan, että runsaasti lehmänmaitovalmisteita käyttävillä lapsilla on kohonnut riski sairastua tyypin 1 diabetekseen. Riski koski niitä lapsia, joilla oli perinnöllinen alttius tautiin.

Aikaisemmissakin tutkimuksissa on havaittu vastaavanlaisia tuloksia.