pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Runo valtaa So­dan­ky­län Askassa tans­si­la­van vii­kon­lop­pu­na – Kitisen tun­tu­mas­sa koetaan myös Runolla mer­kit­ty paikka en­si­esi­tyk­se­nä

Askassa järjestetään jo toisen kerran Pieni runofestivaali, jossa on suuria aiheita ja elämää syleilevää runoa eri muodoissaan. Nyt asialla on vuosi sitten perustettu yhdistys, Puhu jänikselle.

Pieni kulttuurikylä Aska, lähellä Sodankylän kirkonkylää, järjestää jo toisen kerran Pienen runofestivaalin Porttikosken lavalla ja sen ympäristössä.

Tarjolla on siis lavarunoutta eri muodoissaan, joita ovat Runokuoro, Open Mic, Runokaraoke ja tietysti myös runoilijoiden omat tulkinnat. Tarjolla on myös kantaesitys Uni Ojuvan laajan, jääkaudesta moderniin aikaan ulottuvan, runoelman, Runolla merkityn paikan osasta Joki, Kitinen.

Ensi vuonna on tarkoitus toteuttaa Runolla merkitty paikka -ääniteos. Se tulee sisältämään luettua runoa, musiikkia ja äänimaisemaa. Teos on kuunneltavissa omalla mobiililaitteella kyseisillä runoilla merkityillä paikoilla.

Nyt siis ennakkona yhden osan pituinen maistiainen ilman mobiililaitteita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.