Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­mi ta­voit­te­lee da­ta­kes­kus­ta – viileä il­mas­to, ve­si­voi­ma ja tur­val­li­suus­po­liit­ti­set muu­tok­set voivat toimia hou­kut­ti­me­na

Rovaniemen kaupunki tavoittelee datakeskuksen perustamista alueelle.

Kaupunki on tilannut datakeskuksen perustamisesta esiselvityksen alan teknologiayritykseltä ja lisäksi aluillaan on hanke, jossa keskuksen perustamisen edellytyksiä selvitetään laajemmin.

– Teemme töitä sen eteen, että joku operaattori kiinnostuisi Rovaniemestä ja päättäisi sijoittautua tänne, Rovaniemen elinvoimapalvelujen vs. toimialajohtaja Samppa Määttä sanoo.

Määtän mukaan kaupunkikonsernissa on jo tehty jonkin verran taustaselvityksiä datakeskuksen edellytyksistä.  Rovaniemen kaupungin lisäksi mukana ovat olleet Lapit oy sekä Neve oy, joka mahdollisesti voisi hyödyntää datakeskuksen hukkalämpöä kaukolämmön tuottamisessa.

Rovaniemen arvioidaan kiinnostavan datakeskusoperaattoreita muun muassa ympäristönsä ja pohjoisen sijaintinsa ansiosta. Viileää ilmastoa voidaan hyödyntää konesalien jäähdytyksessä, ja lisäksi lähistöllä on vesivoimalaitoksia, jotka luovat varmuutta keskuksen sähkön saantiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.