työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­mi näyttää esi­merk­kiä

Kun tarkastelee Lapin kuntien katuosuuksia ja niiden nopeusrajoituksia, kolme kuntaa erottuu selkeästi muista. Rovaniemen kaduista yli 26 prosentille on osoitettu enintään 30 km/h nopeusrajoitus. Osuus on hieman suurempi kuin koko maan keskiarvo. Kemi seuraa perästä 20 prosentin osuudella. Torniossa kolmenkympin kadut ovat harvinaisuus, alle kolmessa prosentissa kaduista rajoitus on 30 km/h.

Savukoskea lukuun ottamatta lopuissa Lapin kunnissa 30 km/h katuosuudet jäävät alle 10 prosenttiin. Vertailu on tehty Digiroad-aineistoon perustuvassa Liikenneturvan selvityksessä.

Kunnat ovat avainasemassa liikenteen turvallisuutta koskevissa ratkaisuissa. Etenkin kun puhutaan alueista, joissa eri-ikäiset kävelevät ja pyöräilevät paljon. Näitä ovat kotikadut, koulujen ja päiväkotien sekä sairaaloiden ja palvelukeskusten lähikadut. Yksi tehokas keino lisätä näiden alueiden turvallisuutta on rauhoittaa ajonopeuksia.

Pelkkä nopeuden alentaminen ei toimenpiteenä yksin riitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.