Ro­va­nie­mi aloitti uuden yri­tys­pal­ve­lu­tuen – En­sim­mäi­sel­lä ha­ku­kier­rok­sel­la jaet­tiin 78 000 euron edestä pal­ve­lu­se­te­lei­tä

Rovaniemen kaupunki on jakanut ensimmäiset yrityspalvelusetelit. Seteleitä jaettiin 78 000 euron edestä yhteensä 22 rovaniemeläiselle yritykselle.

Kesäkuussa lanseerattu yrityspalveluseteli on kaupungin uudenmuotoinen, kohdistettu elinkeinotuki, jolla halutaan edistää rovaniemeläisten pk-yritysten kehittämistä. Business Rovaniemen myöntämän setelin arvo on 2 500 euroa tai 5 000 euroa, josta yrityksen omavastuuosuus on 20 prosenttia.

Yrityspalvelusetelin ensimmäinen hakuaika oli kesäkuussa. Hakemuksia tuli 58 kappaletta.

– Hakemuksissa oli hyviä hankkeita, joilla on kerrannaisvaikutuksia laajemminkin ja jotka edellyttävät yrityksiltä investointeja ja innovaatioita. Lisäksi rahoitustukea saivat hankkeet, joissa kehitetään uusia tuotteita ja muun muassa digitalisaatioon liittyviä toimintoja, kertoo toimialajohtaja Jukka Kujala.

Seuraava yrityspalvelusetelin haku on syksyllä. Hakuaika ilmoitetaan elokuussa.

Kaupungin pysyvä palvelu yrityksille

Yrityspalveluseteli on tarkoitettu pysyväksi paikalliseksi palvelumalliksi. Tänä vuonna Rovaniemen kaupunki on myöntänyt yrityspalveluseteleihin 150 000 euron määrärahan. Yrityspalvelusetelin hakuja järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

– Setelin kautta osoitamme yritysten käyttöön asiantuntijapalveluita kehitystyötä toteuttamaan, jolloin edistämme myös yksityisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä alueella, Kujala sanoo.

Yrityspalvelusetelin palveluntuottajiksi on valittu 38 paikallista ja pohjoissuomalaista asiantuntijaa. Palveluntuottajien valikoimaa täydennetään jatkuvalla haulla.

Yrityksellä on mahdollisuus valita sähköisestä rekisteristä oman tarpeensa mukainen palveluntuottaja rahoituspäätöksen saatuaan.