Kolumni: Las­ten­hoi­ta­jan hymy ei hyydy edes palk­ka­kuo­pas­sa

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on al­ka­nut: Kasperi Tyni nosti Mat­ka­kos­kel­ta yli 16-ki­loi­sen von­ka­leen – lähetä kuva omasta lo­hi­saa­liis­ta­si

Marjastus: Kesäkuu alkoi, mutta hal­la­kart­ta hohkaa si­ni­se­nä – Miten käy mus­tik­ka- ja hil­la­sa­don?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­mes­tä viih­tyi­säm­pi kau­pun­ki

Arkkitehti Tapani Mustonen toteaa tornitalojen rakentamisessa unohdettavan, kuinka matalalla aurinko näkyy talvisin. ”Tornien vetovoima on kyseenalainen. En usko, että yksikään turisti tulee tänne katsomaan mitään pilvenpiirtäjiä”, hän sanoo (HS 13.9.). Ympäristöjuristi Lauri Nordberg painottaa, kuinka järkevästi ja kohtuuhinnalla rakennettavat pääkaupunkimme alueet loppuvat ennen pitkää. Hän kysyy, tehdäänkö Helsingistä uusi Hongkong ja jatkaa, ettei merenlahtiakaan voida täyttää loputtomiin.

Vaikka Rovaniemellä on luovuttu tolkuttomasta suunnitelmasta täyttää Kirkonjyrhämä maamassoilla, näkyvät täälläkin Helsingin rakentamissuunnitelmien piirteet pienemmässä mittakaavassa. Kaupungit eroavat toisistaan, Rovaniemellä ei kuntaliitoksen jälkeen ole pulaa rakennusmaasta kuten pääkaupungissa. Kuntien yhdistämisen keskeinen perustelu oli rakennusmaan puute.

Rovaniemen keskikaupunkilaisille tärkeät lähivirkistysalueet on kaupunkiluonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi säilytettävä rakentamiselta ja pidettävä yhteisessä käytössä. Tärkein lähivirkistysalue on Sairaalanniemi. Alue on säilytettävä kaupunkilaisten käytössä ilman kerrostalorakentamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.