Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ro­va­nie­men tul­va­suo­jaus­ten ra­ken­ta­mi­nen mak­sai­si 13 mil­joo­naa euroa – Saa­ren­pu­taan sul­ke­mis­ta ei pidetä jär­ke­vä­nä

Rovaniemen suojaaminen tulvilta erilaisten pysyvien rakenteiden avulla maksaisi kaikkiaan lähes 13 miljoonaa euroa. Hintaluokka selviää juuri valmistuneesta tulvantorjunnan yleissuunnitelmasta, joka jatkossa ohjaa Rovaniemen tulvasuojauksen suunnittelua ja toteutusta.

– Suunnitelmassa on kartoitettu tulvariskialueet ja tehty ehdotukset niiden suojaamiseksi. Rakentamissuunnitelma tämä ei ole, sillä tulvasuojausten rakentamisesta päätetään erikseen, Rovaniemen kaupungin kunnossapitoinsinööri Marko Rautio sanoo.

Tulvantorjunnan yleissuunnitelma on Rovaniemellä ensimmäinen laatuaan, sillä aiemmin Rovaniemellä on nojauduttu toiveeseen Kemihaaran altaan rakentamisesta. Yleissuunnitelmaa alettiin tehdä keväällä 2021, ja sitä on esitelty rovaniemeläisille jo luonnosvaiheessa.

Suunnitelma esitetään nyt hyväksyttäväksi yhdyskuntasuunnittelun lautakunnalle, joka kokoontuu tiistaina 25.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.