Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men teat­te­rin his­to­ria pääsee kansien väliin – kirjan si­vuil­la muis­tel­laan lu­kui­sia hahmoja ja väkeviä roo­li­töi­tä

Rovaniemen teatterin historiasta julkaistaan kirja. Teoksen nimi on Kuohuva talo – taidetta, työtä ja juhlaa Rovaniemen teatterissa, ja se julkaistaan syksyllä 2020.

Kirja juhlistaa Rovaniemen teatterin 71. toimintavuotta, ja se valottaa lukijoille teatterityötä näyttämöllä ja sen takana. Teoksessa avataan teatterityön maailmaa, käydään läpi esitysten taustoja ja vastaanottoja sekä pohditaan, millaista teatteria esimerkiksi lapsille pitäisi tehdä. Sivuille on pääsyt lukuisia hahmoja ja väkeviä roolitöitä, unohtamatta lappilaisia kantaesityksiä ja näyttäviä musikaaleja.

Teoksen on päätoimittanut filosofian tohtori, tietokirjailija ja tutkija Pälvi Rantala. Lisäksi kirjoittamisessa ovat olleet mukana lukuisat Rovaniemen teatterin nykyiset ja entiset työntekijät sekä teatterin toiminnassa mukana olleet henkilöt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.