Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men tai­de­mu­seon näyt­te­ly vie kau­pun­gin ka­duil­ta luon­to­po­luil­le

Korundissa avautunut Katuja & polkuja -näyttely johdattaa kulkijan kaupunkiluontoon. Antti ja Jenny Wihurin rahaston kokoelmasta kootun näyttelyn ovat ideoineet Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat osana taidemuseo- ja näyttelypedagogiikan opintoja.

Sanotaan, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Väitteen vahvistaa Rovaniemen taidemuseon uusin, Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta koottu Katuja & polkuja -näyttely, joka asettaa rinnakkain kaksi vastakkaista maailmaa: luonnon ja kaupungin.

Vastakohtaisuuden tuntu hälvenee kuitenkin pian, kun kulkija huomaa huomaamatta siirtyneensä kaupungin kaduilta luontopolkujen syleilyyn.

– Näyttelyssä on kaksi erilaista maailmaa, jotka täydentävät toisiaan. Kaupunki näkyy luonnossa ja luonto kaupungissa, summaa Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelija Sonja Veijalainen kuraattoritiimistä.

Kahteen näyttelytilaan jakautuvan kokoelmanäyttelyn ovat ideoineet ja koonneet Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat osana taidemuseo- ja näyttelypedagogiikan opintoja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.