kolumni: Il­mas­to­pää­tök­sis­sä me­ga­luo­kan ai­ka­tau­lu­vir­he

Tähtijuttu: Kop­pi­mön­ki­jät ovat syr­jäyt­tä­neet mo­po­au­tot nuo­ri­son lii­ken­ne­vä­li­nee­nä

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Ro­va­nie­men seu­ra­kun­ta tilaa Arttu Nie­mi­sel­tä me­dia­tai­de­teok­sen pe­rus­kor­jat­tuun seu­ra­kun­ta­kes­kuk­seen

Arttu Nieminen toteuttaa Rovaniemen seurakuntakeskukseen Ilmestys-nimisen teoksen.
Arttu Nieminen toteuttaa Rovaniemen seurakuntakeskukseen Ilmestys-nimisen teoksen.
Kuva: Jussi Pohjavirta

Rovaniemen seurakunta tilaa rovaniemeläiseltä taiteilijalta Arttu Niemiseltä mediataideteoksen seurakuntakeskukseen. Teos nimeltä Ilmestys tulee seurakuntakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen väliseinälasiin.

8 760 euroa maksavan teoksen tilaamisesta päätti seurakunnan kirkkoneuvosto. Teoksen tilaamista esitti seurakunnan taidetoimikunta, joka perustettiin viime keväänä.

Seurakuntakeskuksen peruskorjaus on saatu juuri valmiiksi, ja toimikunnan yhtenä tehtävänä on ollut tehdä esitys sinne hankittavasta taiteesta määrärahojen puitteissa.

Toimikunta on tutustunut seurakuntakeskukseen ja siellä olevaan taiteeseen sekä etsinyt sopivaa mallia uusien taideteosten hankkimiseksi seurakunnalle.

Toimikuntaan kuuluvat seurakunnasta kirkkoherra ja hallintojohtaja sekä kirkkoneuvoston jäsenet Raija Kivilahti ja Timo Kotilainen. Ulkopuolisia asiantuntijoita toimikunnassa ovat Kalle Lampela, Tom Engblom ja Anniina Koivurova.