Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ro­va­nie­men liki 20 mil­joo­naa euroa odot­ta­vat yhä toi­men­pi­tei­tä

Rovaniemen kaupunki kotiutti syksyllä 2020 liki 20 miljoonan euron varat. Taustalla oli Front Finance –sijoitusyhtiöön liittynyt sotku, josta kaupungille aiheutui satojen tuhansien eurojen tappio.

Virheestä oppineena kaupunki uudisti varallisuuden hoidon ja sijoitustoiminnan ohjeet. Niiden perusteella kaupungin varoja kohdistetaan pääsääntöisesti matalan riskin kohteisiin, karkean jaon ollessa neljä kymmenystä osakkeisiin ja kuusi kymmenystä korkoihin. Tällä hetkellä varat on sijoitettu lyhyen koron rahastoihin.

Salkun reaalituottovaatimus on kaksi prosenttia yli viiden vuoden ajanjaksolla.

Varsinaista sijoitustoimintaa ei olla vielä päästy alkamaan, sillä selvityksessä on, ottaako kaupunki konsultin kilpailuttamaan varainhoitajia eli pankkiiriliikkeitä, vai hoitaako kaupunki kilpailutuksen itse.

– Emme ole aiemmin tehneet tällaista kilpailutusta, tilanne on ainutkertainen, vt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.