Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men kes­kus­tan tun­tu­maan on säi­löt­ty­nä jopa seit­se­män edus­kun­ta­ta­lon verran puuta – Aluksi ter­mi­naa­lis­sa hait­ta­si melu, nyt är­syt­tä­vät pi­nois­ta nou­se­vat tu­ho­hyön­tei­set

Kemin puunjalostustehtaiden puita varastoidaan Rovaniemellä. Lisäksi niitä on Kemijärven ja Kolarin terminaaleissa. Terminaalien juuret juontavat uiton loppumiseen.

Kohti sinistä taivasta kohoaa vaikuttava puutavarapino. Sen korkein kohta on vielä helppo nähdä paljain silmin, vaikka ylimmät puut häämöttävät seitsemän metrin korkeudessa.

Pelkällä silmäyksellä tämän VR:n terminaalialueella Rovaniemellä sijaitsevan puuterminaalin koko laajuutta on vaikea hahmottaa.

Käytännössä puuterminaali on niin suuri, että sille mahtuisi neljätoista kansainväliset mitat täyttävää jalkapallokenttää.

Päivittäin noin 35 tukkirekkaa tuo lisää puuta. Ne puretaan joko pinoihin tai suoraan juniin, jotka kuljettavat ne Kemiin puunjalostusteollisuuden tarpeisiin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita