pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men kau­pun­ki suo­sit­te­lee kon­tak­tien vält­tä­mis­tä ja laajaa maskien käyttöä lop­pu­vuo­den ajan – in­fek­tioy­li­lää­kä­ri: Tämä on koko pan­de­mia-ajan kriit­ti­sin vaihe

Rovaniemen kaupunki suosittelee kontaktien välttämistä ja laajaa maskien käyttöä loppuvuoden aikana. Yrityksille ja organisaatioille suositellaan myös maskinkäytön edellyttämistä tiloissaan.

Alueellisen tautitilanteen hillitsemiseksi kaupunki suosittelee yleisesti kontaktien ja myös erityisesti sellaisten vapaa-ajan harrastusten välttämistä, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski saattaa olla suuri. Lisäksi kaupunki suosittelee, että joulua vietetään pienen lähipiirin kesken.

Lapin alueella tapausmäärät ovat edelleen korkeat. Uusia tartuntoja kirjataan sairaanhoitopiirin alueella keskimäärin noin 40 päivässä, joista yli puolet kirjataan Rovaniemellä.

–  Maskin tunnollisella käyttämisellä ja noudattamalla muita turvallisuusohjeita voidaan vähentää tartuntojen syntymistä, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Markku Broas.

Broas muistuttaa, että joulunvietossa on hyvin tärkeää muistaa samat käytännöt kuin muulloinkin korona-aikana: noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, hakeutua testeihin tarvittaessa sekä pysytellä oireisena kotona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.