tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men kau­pun­ki ei hae yh­tiöil­tä va­hin­gon­kor­vauk­sia ris­ki­si­joi­tuk­sis­ta – kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­li kahden vuoden ta­kais­ta sel­vi­tys­tä vasta nyt

Rovaniemen kaupunki ei hae vahingonkorvauksia Front Capital ja Front Finance -yhtiöiltä riskisijoituksista, jotka kaupunki teki vuonna 2017. Tähän päättyi Rovaniemen kaupunginhallitus maanantaina käsitellessään asianajotoimisto Krogeruksen vuonna 2020 tekemää selvitystä.

Rovaniemen kaupunki tilasi selvityksen Krogerukselta, kun kävi ilmi, että Front Capitalin kautta Front Financeen tehdyt sijoitukset tuottavat kaupungille tappiota. Kaupunki halusi selvittää, ovatko Front Capital ja Front Finance täyttäneet sijoituspalvelulain ja arvopaperimarkkinalain mukaiset velvoitteet suhteessa kaupunkiin sijoittajana.

Krogeruksen selvityksessä otettiin kantaa myös mahdollisiin jatkotoimiin yhtiöitä kohtaan ja niiden menestymisen mahdollisuuksiin. Selvityksessä katsottiin, että perusteita jatkotoimille voisi olla, mutta mahdollisen vahingonkorvausvaatimuksen menestyminen olisi kuitenkin matala.

Tämän ja kuluriskin perusteella kaupunginhallitus päätti nyt, ettei se ryhdy jatkotoimiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.