Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Ro­va­nie­men kau­pun­gin­ta­lon pe­rus­kor­jaus­ta ly­kä­tään – tilan käyt­tö­tar­koi­tuk­sia ar­vioi­daan vielä uu­del­leen

Kaupunginjohtaja keskeytti hankkeen suunnittelutyön. Perusmuurin korjauksen piti alkaa tänä kesänä.

Kaupungintalon varsinaisten peruskorjaustöiden on ollut tarkoitus käynnistyä keväällä 2021. Tänä kesänä tavoitteena oli aloittaa perusmuurin korjaus, mutta korjaushanke kilpailutetaan uudelleen ensi vuonna.
Kaupungintalon varsinaisten peruskorjaustöiden on ollut tarkoitus käynnistyä keväällä 2021. Tänä kesänä tavoitteena oli aloittaa perusmuurin korjaus, mutta korjaushanke kilpailutetaan uudelleen ensi vuonna.
Kuva: Jussi Leinonen

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio on keskeyttänyt toistaiseksi Rovaniemen kaupungintalon peruskorjaushankkeen suunnittelutyön. Rovaniemen kaupunki selvittää nyt tarkemmin kaupungintalon uusia käyttömahdollisuuksia.

Varsinaisten peruskorjaustöiden on ollut tarkoitus käynnistyä keväällä 2021.

– Kaupungintalon tulevaa käyttöä ja tilaohjelmaa tulee arvioida muuttuneen työkulttuurin ja konseptin valossa. Kaupunkikonsernin tilantarve ja tapa tehdä töitä on suuressa muutoksessa. Tilan käyttöä ja kaupunkilaisten palvelutarvetta tulee arvioida rauhassa ennen kuin tarkempi suunnittelu voidaan aloittaa, Vainio perustelee päätöstään.

Peruskorjausta on kevään aikana valmistellut tilapalvelukeskus. Perusmuurin korjaus oli tavoitteena aloittaa jo tänä kesänä.

Kesäkuun 11. päivänä kokoontunut tilajaosto päätti, että perusmuurin korjaushankkeen hankinta keskeytetään. Ehdot täyttäviä tarjouksia tuli vain yksi, joka ylitti merkittävästi hankkeelle laaditun kustannusarvion. Uusi kilpailutus järjestetään tänä vuonna.

Taustaa

Rovaniemen kaupungintalon peruskorjaus

Peruskorjauksen aloittaminen sisältyy valtuuston marraskuussa 2019 hyväksymään talousarvioon ja -suunnitelmaan.

Kaupunginhallitus päätti peruskorjauksen toteuttamisesta viime helmikuussa.

Kaupungintaloa suunnitellaan kaupunkikonsernin ja myös kaupunkilaisten käyttöön.

Peruskorjauksen kustannusarvio on noin 20 miljoonaa euroa.

Kaupungintalon henkilöstö työskentelee tällä hetkellä etätöissä ja väistötiloissa.

Kaupungintalo on osa Alvar Aallon suunnittelemaa hallinto- ja kulttuurikeskusta ja se on valmistunut vuonna 1988.