työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tus pa­laut­ti sote-puo­len hen­ki­lös­tö­li­säyk­set kä­sit­te­lyyn

Kaupunginhallitus palautti Sote-puolen henkilöstölisäykset hyvinvointilautakunnan käsittelyyn.

Hyvinvointilautakunta päätti kesäkuussa perustaa kaikkiaan 30 virkaa ja toimea Rovaniemen sote-palveluihin. Kaupunginjohtaja käytti päätökseen otto-oikeutta, koska hyvinvointialuetta ei ollut kuultu, vaikka palkkakulut siirtyvät vuoden 2023 alusta lähtien hyvinvointialueen maksettaviksi. Kaupunki pyytää hyvinvointialueelta lausunnon vakanssien perustamisesta.

Kaupunginhallituksen kokouksessa Timo Tolonen (ps) esitti, että kaupunginhallitus pitäisi voimassa hyvinvointilautakunnan päätökset terveydenhuollon ja ikäihmisten palvelujen henkilöstölisäyksistä. Esitykset eivät saaneet kannatusta, joten henkilöstölisäyksiä ei toistaiseksi tehdä.

Tolonen esitti Henri Rambergin (vas) ja Miikka Keräsen (vihr) kannattamana myös, että kaupunginhallitus pitäisi voimassa hyvinvointilautakunnan päätöksen sosiaaliohjaajan viran perustamisesta lastensuojeluun. Muut kaupunginhallituksen jäsenet olivat kuitenkin kaupunginjohtajan esityksen kannalla, joten virkoja ei tässä vaiheessa perusteta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.