Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tus päätti: kir­jas­to- ja nuo­ri­so­ti­lat tulevat Vaa­ran­lam­men kou­lu­ra­ken­nuk­sen yh­tey­teen

Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan muun muassa Vaaranlammen kouluhankkeeseen liittyvien nuoriso- ja kirjastotilojen sijaintia.

Kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion tekemän muutetun esityksen mukaan, että kirjasto- ja nuorisopalvelut sijoitetaan Vaaranlammen tulevan monitoimitalon yhteyteen. Sivistyslautakunta oli jo aiemmin ehdottanut, että monitoimitalo tulee koulun nykyiselle paikalle Korkalovaaran Koulukujalle.

Sivistyslautakunnan aiemman päätöksen mukaan kirjasto- ja nuorisopalvelut olisi kuitenkin sijoitettu Hillapolulle rakennettavaan liikekiinteistöön, mutta kaupunginhallitus käytti kyseiseen päätökseen otto-oikeuttaan helmikuisessa kokouksessaan.

Lapin Kansa kertoi suunnitelmista jo viime viikolla.

Kaupunginhallitus perusteli tuoretta päätöstään hankkeen kokonaisaikataulussa pysymisellä sekä tehdyillä asiantuntijaselvityksillä. Selvitysten mukaan vaihtoehto, jossa kirjasto- ja nuorisopalvelut olisi sijoitettu nykyisen mallin tapaan liikekiinteistöön, ei olisi ollut toteutettavissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.