Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tus päätti: kir­jas­to- ja nuo­ri­so­ti­lat tulevat Vaa­ran­lam­men kou­lu­ra­ken­nuk­sen yh­tey­teen

Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan muun muassa Vaaranlammen kouluhankkeeseen liittyvien nuoriso- ja kirjastotilojen sijaintia.

Kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion tekemän muutetun esityksen mukaan, että kirjasto- ja nuorisopalvelut sijoitetaan Vaaranlammen tulevan monitoimitalon yhteyteen. Sivistyslautakunta oli jo aiemmin ehdottanut, että monitoimitalo tulee koulun nykyiselle paikalle Korkalovaaran Koulukujalle.

Sivistyslautakunnan aiemman päätöksen mukaan kirjasto- ja nuorisopalvelut olisi kuitenkin sijoitettu Hillapolulle rakennettavaan liikekiinteistöön, mutta kaupunginhallitus käytti kyseiseen päätökseen otto-oikeuttaan helmikuisessa kokouksessaan.

Lapin Kansa kertoi suunnitelmista jo viime viikolla.

Kaupunginhallitus perusteli tuoretta päätöstään hankkeen kokonaisaikataulussa pysymisellä sekä tehdyillä asiantuntijaselvityksillä. Selvitysten mukaan vaihtoehto, jossa kirjasto- ja nuorisopalvelut olisi sijoitettu nykyisen mallin tapaan liikekiinteistöön, ei olisi ollut toteutettavissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.