Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­li Va­lion­ran­nan ti­lan­net­ta – kaa­voi­tus­so­pi­muk­sel­le jatkoa ensi vuoden loppuun

Rovaniemen kaupunginhallituksen vuoden viimeisessä kokouksessa torstaina 17. joulukuuta käsiteltiin muun muassa Valionrannan tilannetta.

Kaupunginhalllitus päätti, että kaupunki jatkaa Lapland Hotels Oy:n kanssa solmittua Valionrannan kumppanuuskaavoitussopimusta vuoden 2021 loppuun. Alueelle on tarkoitus rakentaa kongressihotelli ja asuntoja. Kaksi vuotta sitten solmittua sopimusta päätettiin jatkaa, koska aluetta koskeva asemakaavan laatiminen on kesken. Uuden sopimuksen tarkoituksena on vauhdittaa kaavoituksen etenemistä. Lisäksi kaupunki perii tontista noin 95000 euron varausmaksun.

Yritysten vuokria koskevan asian hallitus palautti uudelleen valmisteluun. Kaupunginjohtaja esitti, että kaupunki ei myönnä yrityksille maanvuokrista alennusta tai vapautusta vuodelta 2020 koronan vuoksi, vaan vuokralaisen kanssa voidaan tarvittaessa sopia maksujärjestelyistä. Yritykset ovat hakeneet kaupungilta myös hyvitystä kaupungin perimistä vuokrista.

Kaupunginhallitus päätti myös vuoden 2021 kuntavaalien äänestyspaikoista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.