Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ro­va­nie­men hy­vin­voin­ti­lau­ta­kun­ta pitää kiinni uusista sote-va­kans­seis­ta – sel­vi­tys va­roit­taa isoista ris­keis­tä, jos niitä ei pe­rus­te­ta

Rovaniemen kaupungin hyvinvointilautakunta pitää kiinni näkemyksestään, jonka mukaan uusia sote-vakansseja tarvitaan kiireesti.

Tiistaina kokoontunut lautakunta hyväksyi kaupungin sivistys- ja hyvinvointipalvelujen laatiman selvityksen vakanssien perustamisesta. Selvitys tehtiin Lapin hyvinvointialueen hallituksen pyynnöstä.

Hyvinvointilautakunta päätti kesäkuussa perustaa 30 uutta sosiaali- ja terveydenhuollon virkaa tai toimea. Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio käytti päätöksiin otto-oikeuttaan ja palautti ne hyvinvointilautakunnan käsiteltäväksi.

Lapin hyvinvointialue on puolestaan vedonnut alueen kuntiin, etteivät nämä perustaisi uusia sote-vakansseja loppuvuoden aikana. Sote-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle ensi vuoden alussa.

Lautakunnan hyväksymässä selvityksessä todetaan, että esitykset perustettavista vakansseista oli tehty tarkan harkinnan ja huolellisen valmistelun pohjalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.