Ro­va­nie­me­läi­sen Juhani Hen­riks­so­nin ka­las­tus­sar­ja esit­te­lee tänä vuonna nuo­tan­ve­toa na­pa­pii­ril­lä

Lapissa ohjelmassa nähdään Suomen viimeisiä lohijokia Tornion–Muoniojoki ja Simojoki.

Käkkälöjoki laskee Ounasjokeen. Kuva sarjasta.
Käkkälöjoki laskee Ounasjokeen. Kuva sarjasta.
Kuva: Arktiset Vedet Oy

Nykyään Rovaniemellä asuvan Juhani Henrikssonin luotsaama tv-sarja Arktiset vedet kiertää uusimmalla kaudella Lapinkin kalavesiä. Akrtiset vedet on pitkäikäisin yhtäjaksoisesti Suomessa esitetty, kalastukseen painottuva ohjelmasarja. Nyt meneillään on jokahdeksas kausi.

Ohjelmaa esitetään suoratoistopalvelu Dplayssä ja Kutonen-kanavalla.

Vesi virtaa kotirantaan

Tällä viikolla esitykseen tulleen kauden jaksoissa käydään Pohjois-Norjassa, itärajalla, Kanadassa ja Jäämerellä.

Lapissa ohjelmassa nähdään Suomen viimeisiä lohijokia Tornion–Muoniojoki ja Simojoki. Niiden yhteydessä käsitellään myös pinnalla olevaa puheenaihetta, vesivoimaa.

Lapin alueella liikutaan myös Nuorgamissa ja Miekojärvellä. Yksi kohde on Ounasjoen latvan sivuhaara Käkkälöjoki, jonka vedet virtaavat lopulta Henrikssonin kotirantaankin, sillä hän asuu Ounasjoen toisessa päässä, Rovaniemen Ylikylässä.

Urheiluohjelmista ja esimerkiksi aamutelevisiosta monille tuttu Juhani Henriksson muutti pääkaupunkiseudulta Rovaniemellä viime vuonna.

Lue myös aiempi juttumme:

Juhani Henriksson pakkasi tv-työt muuttokuormaan ja suuntasi Lappiin – "Aloin miettiä, missä ympäristössä lapset varttuvat"

Pellon Miekojärvellä käytiin nuottaamassa.
Pellon Miekojärvellä käytiin nuottaamassa.
Kuva: Arktiset Vedet Oy

Kalastusmatkailua ja Jasper Pääkkönen

Jaksoissa esitellään myös Lapin kalastusmatkailuyrittäjiä yhteistyössä Fishing Lapland -hankkeen kanssa. Mukana ovat ainakin pellolainen Jouko Sirkkala, muoniolainen Toni Kuusisto, nuorgamilainen Raimo Hekkanen ja Simosta Tuomo ja Eeva Kesonen.

Tekijät luonnehtivat ohjelmaa paitsi elämykselliseksi myös kantaa ottavaksi. Teemoina ovat puhtaat vedet, kestävät kalakannat ja erämaaluonnon säilyttäminen. Ääneen pääsevät muun muassa WWF Suomen asiantuntijat, perhokalastajana tunnettu näyttelijä Jasper Pääkkönen, entinen NHL-ammattilainen, nykyinen psykologi Tuomas Grönman, arktinen kokki ja kalastusopas Jani Himanko sekä lukuisat paikalliset asiantuntijat.

Arktiset vedet: Kutonen tiistaisin klo 22 ja uusinnat TV5:llä lauantai-iltapäivisin.

Lue myös juttumme Vanttausjärven nuottauskulttuurin elvyttämisestä:

Muikut ja Muikkufestarit palaavat Vanttausjä­velle – Kylän nuorem­pi väkikin innostui sijoittamaan yhteiseen nuottaan