Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Ro­va­nie­me­läi­nen Mika Pa­ju­nie­mi toi­mit­taa ate­rioi­ta va­rak­kai­den tu­ris­tien yk­si­tyis­ko­nei­siin – "Loman jälkeen ha­lu­taan ko­tois­ta ruokaa"

Matkailu tuo elantoa yllättävilläkin tavoilla.

Tämän ovat saaneet kokea Mika Pajuniemi ja Satu Urasto, Cafe Rovaniemeä ja catering-palvelua pyörittävä yrittäjäpariskunta. Viime syksynä Rovaniemen lentokentän maatoimintoja hoitava Airpro lähestyi heitä ja kysyi, haluaisiko yrittäjäpariskunta tehdä ruokaa yksityiskoneella matkustaville.

– Tämä meni suusta suuhun. Joku oli syönyt meidän ruokaa jossain, ja sitä haluttiin tarjota myös koneissa, Pajuniemi kertoo.



Yksityiskoneella – joko omalla tai vuokratulla – Lappiin lentävät matkailijat ovat pääsääntöisesti varakasta väkeä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.