tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­me­läi­nen mat­kai­lu­yrit­tä­jä tuo­mit­tiin tör­keäs­tä kir­jan­pi­to­ri­kok­ses­ta van­keu­teen

Lapin käräjäoikeus on tuominnut matkailuyrittäjänä Rovaniemellä toimineen miehen viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Mies oli rikoksen tekoaikaan hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja yrityksessä, joka toimi matkanjärjestäjänä. Rikokset tapahtuivat vuosina 2015–2017.

Käräjäoikeuden mukaan liiketapahtumien kirjaaminen oli laiminlyöty miehen johtamassa yrityksessä vuodesta 2015 alkaen. Kolmelta täydeltä tilikaudelta ei ollut laadittu lainkaan tilinpäätöksiä.

Mies on vedonnut asiassa sairauteensa, jonka vuoksi hän ei olisi pystynyt toimimaan asianmukaisesti. Käräjäoikeuden mukaan miestä ei ollut kuitenkaan todettu oikeustoimikelvottomaksi tai toimintakyvyttömäksi, ja näin ollen hän on ollut yrityksessä vastuuasemassa. Käräjäoikeus päätyi silti lieventämään tuomittua rangaistusta, koska miehen toimintakyky on voinut saatujen selvitysten perusteella olla alentunut.

Törkeästä kirjanpitorikoksesta voidaan tuomita rangaistukseksi vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita