Rosa Lik­so­min ro­maa­nis­ta dra­ma­ti­soi­tu Evers­tin­na palaa näyt­tä­möl­le Ro­va­nie­mel­lä

Everstinnan roolissa nähdään Virpi Peitso.
Everstinnan roolissa nähdään Virpi Peitso.
Kuva: Pekka Aho

Teatteri Aurore B on dramatisoinut näyttämölle Rosa Liksomin Everstinna-romaanin. Värikkään ja tunnevoimaisen päähenkilön esikuvana on alkuperäisteoksessa toiminut kirjailija Annikki Kariniemi.

Everstinna-monologi sai ensi-iltansa viime lokakuussa Sinetän kylätalolla. Toukokuun lopussa esitys tulee Rovaniemelle ja se nähdään kolme kertaa Wiljamissa.

Everstinna on yhden yön sisäinen monologi, jossa nuoren naisen rakastuminen itseään huomattavasti vanhempaan Everstiin johtaa hänet natsien sisäpiireihin talvisotaan valmistautuvassa Suomessa.

Tuleva kirjailija kasvaa keskellä sotaa sotaa ja rajuja yhteiskunnallisia murroksia ja päätyy uskomaan fasistiseen ideologiaan. Autoritaariseen johtajavaltaisuuteen uskominen heijastuu myös alistumisena väkivaltaiseen perhehelvettiin, joka kestää lopulta 20 vuotta.

Monologin on dramatisoinut Tuula Väisänen ja sen esittää Virpi Peitso. Ohjauksesta vastaa Kaisa Lakkala ja valosuunnittelusta Riikka Vuorenmaa.

Everstinna ke 26.5. klo 19, pe 28.5. klo 19 ja la 29.5 klo 19 Wiljamissa, Urheilukatu 1. Liput 20/15 e. Esityksiin otetaan 45 henkilöä. Ennakkovaraukset: teatteriaurore.b@gmail.com, p. 040 5211326.