pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

RKP:n Hen­riks­son: Ra­sis­mi­tie­don­an­to edennyt oikeaan suun­taan, edel­ly­tyk­siä hal­li­tus­työn jat­ka­mi­sel­le on

Helsinki
-
Kuva: MAURI RATILAINEN

RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallituksen rasismitiedonanto ei ole vielä valmis, mutta se on edennyt oikeaan suuntaan. Henrikssonin mukaan nyt on enemmän edellytyksiä sille, että hallitus voi jatkaa.

Henriksson kommentoi hallituksen rasismitiedonannon tilannetta RKP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Maarianhaminassa.

Henriksson ei halunnut kommentoida, mitkä asiat ovat muodostuneet kiistakysymyksiksi rasismitiedonannon valmistelussa.

RKP ilmoitti aiemmin tekevänsä kokonaisarvion hallitusyhteistyön jatkosta sen jälkeen, kun kesän rasismikeskustelusta kimmokkeen saanut tiedonanto valmistuu.

Rasistiset kirjoitukset taustalla

RKP:lle on tärkeää, että Suomessa ei millään tavalla missään muodossa hyväksytä rasismia.

– Sen takia (hallituspuolueiden) puheenjohtajien kesken päätettiin heinäkuussa, että tehdään yhteinen hallituksen tiedonanto, Henriksson kertasi tapahtumien kulkua toimittajille maanantaina.

Media on julkaissut kesällä sekä valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) että elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) rasistisia kirjoituksia menneiltä vuosilta.

Tiedonantoa on valmistellut valtiosihteereistä koostuva ryhmä. Ryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Risto Artjoki kommentoi maanantaina, että tiedonanto valmistuu ajallaan siten, että sitä voidaan käsitellä torstaina valtioneuvoston yleisistunnossa. Tämä edellyttää sitä, että tiedonanto valmistuu tiistain aikana.