Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Rimp­pa­rem­min toi­min­ta­syk­sy start­taa mo­ni­puo­li­si­ne oh­jel­mis­toi­neen

Tanssiteatteri Rimpparemmi sukeltaa syksyyn kattavalla ohjelmistolla.

Red desert on rovaniemeläislähtöisen Mia Jaatisen tekemä koreografia.
Red desert on rovaniemeläislähtöisen Mia Jaatisen tekemä koreografia.
Kuva: Mikko Makkonen

Tanssiteatteri Rimpparemmin syksyn ohjelmisto sisältää niin Rimpparemmin omaa tuotantoa Remmiklubin muodossa, kuin yhteistuotannon Fades away, sekä vierailevia esityksiä muualta Suomesta.

Syksyn esityskausi käynnistyy lauantaina 21.8. Remmiklubilla, joka on remmin omien esiintyjien ja paikallisten osaajien kanssa rakennettu esittävän taiteen klubi-ilta. Illoissa yhdistetään tanssia ja musiikkia sekä muita esittävän taiteen elementtejä. Remmiklubeja järjestetään yhteensä kolme: 21.8., 29.10. ja 16.12.

Ensimmäisessä Remmiklubissa lauantaina 21.8. esitetään livemusiikin säestyksellä Rimpparemmin kuusi tanssilyhytelokuvaa. Luvassa on elokuvaa, musiikkia ja tanssia Tanssiteatteri Rimpparemmin omintakeisella tyylillä. Toinen Remmiklubi järjestetään 29.10. ja iltaan on kutsuttu mukaan rovaniemeläinen Sanaseura. Klubi-illassa tullaan kokemaan sanan, tanssin ja musiikin yhteisvoimaa. Syksyn kolmas ja viimeinen Remmiklubi 16.12. päättää esityskauden jouluteemalla.

Vierailevien esitysten sarjan aloittaa elokuussa 28.8. Red Desert, joka on rovaniemeläislähtöisen Mia Jaatisen koreografia ja osatuotettu yhteistyössä helsinkiläisen Kinetic Orchestran kanssa.

Stream palauttaa kehon äärelle

Syyskuussa 18.9. Rovaniemellä vierailevat Tanssiteatteri Minimi ja Pori Dance Company teoksella Stream, joka on ryhmien yhteistuotanto. Teos on kohtaukseton, tarinaton paluu kehon äärelle informaation aikakaudella. Viiden tanssijan nykytanssiteos käyttää arjessa tutuksi tullutta reaaliaikaista videokuvausta tuodakseen tanssin yksityiskohdat lähemmäs kuin koskaan. Taidokkaan ryhmän virtaavan liikkeen keskeltä paljastuu rinnakkainen, pienten hetkien maailma.Lavalla nähdään Olli Lautiola, Meri Tankka, Riku Lehtopolku, Minttu Pietilä ja Riikka Tankka.

Fades Away -teos pohjautuu veteen

Stream-teoksen kanssa samana iltana 18.9. esitetään myös toinen vieraileva teos, Levoton maa. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja Minimin tuoreet taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen.

Rimpparemmin Tanssin Näyttämö -ohjelmiston kruunaa lokakuussa ensi-iltansa saava mittava yhteistuotanto Fades Away. MimoArt Companyn, Tanssiteatteri Minimin ja Tanssiteatteri Rimpparemmin “Fades Away” on veteen pohjautuva visuaalinen ja fyysinen näyttämöteos, joka heijastelee yksilön valintojen ja toiminnan yhteyttä maailman ekologiseen tilaan.

“Vaikka Fades Away ammentaa sisältöään veden monimuotoisuudesta ja ihmisen luontosuhteesta, toimii teos myös peilinä kunkin katsojan sisäiselle maailmalle, tematiikasta tai yksilön henkilökohtaisesta tilanteesta riippumatta. Haluamme tarjota kokonaisvaltaisen taiteellisen elämyksen, joka antaa kokijalle mahdollisuuden jäsentää ja avartaa omaa suhdettaan niin maailmaan kuin itseensä”, kertoo teoksen ohjaaja-koreografi Mimosa Lindahl.

Fades Away -teos leikittelee maagisten visuaalisten lavakuvien ja arkirealistisen komiikan välillä, jossa teatterin illuusio rikotaan ja rakennetaan kerta toisensa jälkeen uudelleen. Teoksen omintakeinen liikekieli yhdessä vaikuttavan visuaalisuuden ja äänimaailman kanssa rakentavat katsojien eteen oivaltavan, monitasoisen ja kokonaisvaltaisesti koskettavan elämyksen.

Fades Away -teos nähdään Rovaniemellä 8.10.-20.11.2021.