Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Riikka Karp­pi­nen So­dan­ky­län val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­jak­si – Tuula An­na­las­ta kun­nan­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja

Valinta ratkaistiin odotetusti suhteellisella vaalilla. Tuula Annalasta kunnanhallituksen puheenjohtaja. Ääniharavat huomioitiin luottamuspaikkajaossa.

Sodankylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja on Riikka Karppinen (vihr).

Karppinen tuli valituksi puheenjohtajaksi suhteelliseen vaalitapaan kuuluvalla suljetulla lippuäänestyksellä. Karppisen vertausluku oli 16.

Kunnanvaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Teuvo Tapaninen (kesk). Uutena valtuustoon valitun Tapanisen vertausluku oli 11.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi tuli sitoutumattomien Kuntalaiset-valtuustoryhmän Krista Stauffer vertausluvulla 8. Myös hän on ensimmäisen kauden valtuutettu.

27-vuotias Riikka Karppinen on kolmannen kauden kunnanvaltuutettu Sodankylässä. Karppinen on myös vihreiden varapuheenjohtaja. Hän työskentelee viestinnän asiantuntijana viestintätoimisto Milttonissa.

Kiitospuheessaan Karppinen toivoi valtuustolta yhteistyötä ja sopua, ja sitä että konfliktissa olisivat ihmisten sijaan vastakkain asiat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.