pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Riek­ko­kan­ta on yhä kas­vus­sa Ylä-La­pis­sa – olo­suh­teet ovat olleet hyvät linnun tal­vi­sel­le sel­viy­ty­mi­sel­le

Riekkokanta on yhä kasvussa Ylä-Lapissa, tiedottaa Luonnonvarakeskus (Luke). Kanta kasvoi Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella, vaikka Enontekiöllä kasvu oli hiukan maltillisempaa kuin muualla.

Kanta on Luken mukaan lähes kolme kertaa pitkän aikavälin (2008–2022) keskiarvoa suurempi. Pitkän aikavälin keskiarvo on noin 7,8 riekkoa neliökilometrillä. Kesän laskentojen perusteella koko Ylä-Lapin riekkokanta on nyt noin 21 riekkoa neliökilometrillä.

– Jo kahtena vuotena peräkkäin olosuhteet ovat olleet hyvät riekkojen talviselle selviytymiselle ja sitä seuranneelle lisääntymiselle, sanoo tutkija Antti Paasivaara tiedotteessa.

Hänen mukaansa yleensä aikuiskanta vaihtelee vuosittain vain vähän, ja poikastuoton vaihtelut selittävät riekkonannan vaihtelusta suurimman osan. Parina edellisenä talvena myös aikuiskanta on kuitenkin vahvistunut selvästi.Poikasosuus oli noin 72 prosenttia eli hyvällä tasolla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita