kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ret­kei­li­jä 2.0 kaipaa ul­ko­huus­sis­ta la­ka­noi­den väliin

Lapin ruska on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen hohtava. Maaruskan rikkaat punaiset sävyt ovat loistaneet kirkkaankeltaisten ja parhaimmillaan oranssina hohtaneiden koivujen mattona. Vaivaiskoivikot ovat hehkuneet.

Värien runsautta ihailemassa on ollut ihmisten runsaus. Turistit ovat täyttäneet vetävimmät kohteet. Särkitunturin parkkipaikka Kittilän ja Muonion välillä on ollut autoisempi kuin pääkaupungin Kehä kolmosen valtavat käytettyjen autojen tukkumyymälät. Ohi on ollut pakko ajaa tarkasti, ettei kolise.

Samanlaista ryntäystä on todistettu Sompiojärventiellä Vuotsossa. Nattasten valloittajien kulkuneuvot ovat kansoittaneet pienet parkkipaikat ja tienvarret. Pallaksen ruuhka ei jää näistä jälkeen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.