-

Mat­kal­la olym­pia­lai­siin

Tilaajille
Tilaajille

Kirkastettu voi tirisee valurautapannulla.

Toni Kuusisto kumartuu kuuman lieden ääreen Roka Kitchen & Wine Barin keittiössä Rovaniemellä. Hän asettelee voin seuraksi palan poron paahtopaistia. Esilämmitetty liha vaihtaa väriä parissa minuutissa.

Kuusisto rouhii mausteeksi mustapippuria ja reilusti suolaa. Sen jälkeen liha on valmis lautaselle perunamuusin, puolukoiden, lehtikaalin ja riistakermakastikkeen kanssa.

Toni Kuusisto sanoo olevansa ennen kaikkea pihvinpaistaja.

Hän on tehnyt yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana myös tuhansia poroannoksia. Erityisen paljon toistoja on tullut tänä syksynä.

Kuusisto on mukana Suomen kokkimaajoukkueessa, joka harjoittelee parhaillaan kiivaasti helmikuussa järjestettäviä kokkiolympialaisia varten.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi