Ran­ta­la­keus: Juha Sipilä ei aio asettua ehdolle vuoden 2023 edus­kun­ta­vaa­leis­sa – "Nyt on toisten vuoro"

Juha Sipilä ei aio asettua ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa, vaan jättää eduskuntauransa kolmeen kauteen. Arkistokuva.
Juha Sipilä ei aio asettua ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa, vaan jättää eduskuntauransa kolmeen kauteen. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Entinen pääministeri, nykyinen kansanedustaja Juha Sipilä aikoo jättää eduskunnan vuonna 2023. Sipilä kertoo Rantalakeus-lehdelle päättäneensä, että ei lähde enää ehdolle seuraavissa vaaleissa.

– Kol­me mie­len­kiin­tois­ta kaut­ta edus­kun­nas­sa riit­tä­vät mi­nul­le, ja nyt on tois­ten vuo­ro. Pää­mi­nis­te­rin teh­tä­vä aset­ti ar­kem­me pää­kau­pun­ki­seu­dul­le, ja oli jär­ke­väm­pää asua pää­sään­töi­ses­ti siel­lä, Sipilä kertoo Rantalakeudelle.

Sipilä kertoo myös muuttavansa takaisin Kempeleeseen yhdessä puolisonsa Minna-Maaria Sipilän kanssa. Sipilät ovat asuneet Sipoossa vuodesta 2014 lähtien, mutta olleet koko ajan Kempeleessä kirjoilla ja omistaneet asunnon kunnasta.

– Ryh­dyim­me ha­ke­maan hie­man pie­nem­pää asun­toa tääl­tä, ja se löy­tyi tal­vel­la. Nyt kul­jen vii­kot edus­kun­nas­sa ja tu­len vii­kon­lo­puik­si Kem­pe­lee­seen.