ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ra­ken­ta­mi­nen jatkuu Ro­va­nie­mel­lä vilk­kaa­na – Ih­mi­sil­lä pitää olla tu­le­vai­suu­des­sa­kin mah­dol­li­suus valita asuin­paik­kan­sa

Koronapandemia ei vienyt ihmisten tulevaisuudenuskoa. Näin voi päätellä siitä, että asuntoja rakennetaan edelleen innokkaasti.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin tämän vuoden elo-lokakuussa 5,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, mutta asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä kasvoi tilastokeskuksen mukaan 15,8 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Myös omakotitalojen suosio on vankka, joskin ennätysvuosiin on matkaa. Vuonna 2010 Suomessa aloitettiin yli 12 000 omakotitalon rakentaminen. Sen jälkeen määrä pienentyi niin, että vuonna 2015 käynnistyi enää 6500 työmaata. Pohjakosketuksen jälkeen määrä vakiintui noin seitsemääntuhanteen taloon vuodessa.

Lapissa omakotitalojen rakentaminen on keskittynyt ennen muuta Rovaniemelle. Vilkkainta rakentaminen oli vuonna 2010, kun kaupunki myönsi kaikkiaan 190 rakennuslupaa omakoti- ja paritaloille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.