Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Ra­ken­ta­ja haluaa Op­pi­po­jan tilalle jopa 8-ker­rok­si­sia taloja – kau­pun­ki hy­väk­syi kaa­voi­tuk­sen käyn­nis­tä­mis­so­pi­muk­sen

Rovaniemen keskustasta pian purettavan Oppipojan tilalle halutaan jopa 8-kerroksisia taloja. Asia käy ilmi kaavoituksen käynnistämissopimuksesta, jonka kaupungin elinvoimalautakunta hyväksyi tiistaina.

Sopimuksessa maanomistaja Rakennusliike Jouko Pesonen Oy asettaa tavoitteekseen, että uudisrakennuksista tulisi 6–8-kerroksisia ja alueen rakennusoikeus kasvaisi 15 500 kerrosneliömetriin. Tämän lisäksi alueelle voisi tulla autokannen ja asuntojen alapuolisia aputiloja.

Tällä hetkellä alueella on rakennusoikeutta 12 000 kerrosneliömetriä, ja alueelle voi toteuttaa 4–5-kerroksisia rakennuksia. Neljä vuotta sitten hyväksytty kaava sallii liike- ja asuinrakentamisen sekä palveluasumisen ja lähipalveluiden rakentamisen.

Kaupunki ei ole sidottu kerrosluvun nostoon

Maanomistajan esittämät tavoitteet ja lähtökohdat eivät sido kaupunkia kaavoittajana, vaikka sopimus kaavoituksen käynnistämisestä nyt hyväksyttiinkin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.