Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ra­ken­ta­ja haluaa Op­pi­po­jan tilalle jopa 8-ker­rok­si­sia taloja – kau­pun­ki hy­väk­syi kaa­voi­tuk­sen käyn­nis­tä­mis­so­pi­muk­sen

Rovaniemen keskustasta pian purettavan Oppipojan tilalle halutaan jopa 8-kerroksisia taloja. Asia käy ilmi kaavoituksen käynnistämissopimuksesta, jonka kaupungin elinvoimalautakunta hyväksyi tiistaina.

Sopimuksessa maanomistaja Rakennusliike Jouko Pesonen Oy asettaa tavoitteekseen, että uudisrakennuksista tulisi 6–8-kerroksisia ja alueen rakennusoikeus kasvaisi 15 500 kerrosneliömetriin. Tämän lisäksi alueelle voisi tulla autokannen ja asuntojen alapuolisia aputiloja.

Tällä hetkellä alueella on rakennusoikeutta 12 000 kerrosneliömetriä, ja alueelle voi toteuttaa 4–5-kerroksisia rakennuksia. Neljä vuotta sitten hyväksytty kaava sallii liike- ja asuinrakentamisen sekä palveluasumisen ja lähipalveluiden rakentamisen.

Kaupunki ei ole sidottu kerrosluvun nostoon

Maanomistajan esittämät tavoitteet ja lähtökohdat eivät sido kaupunkia kaavoittajana, vaikka sopimus kaavoituksen käynnistämisestä nyt hyväksyttiinkin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.